Sikkel 10, 9932 BD Delfzijl 0596 - 68 28 70
Maandag t/m Donderdag: 08.30 - 21.30 uur
h

Fitness

Fitness

01

Fitness-training is een manier van trainen waarvan steeds meer mensen het belang gaan inzien en gebruik van maken. Op een systematische manier kun je het gehele lichaam spierversterkend trainen naar de gewenste vorm m.b.v. apparatuur en vrije gewichten. Alle oefeningen zijn erop gericht de conditie, functie en houding van je lichaam te verbeteren.

Wij werken met een stappenplan om je gewenste doelen te verwezenlijken. Als je lang niet meer gesport hebt of een nieuwe start wilt maken dan helpen wij je met het maken van een fitheidsplan. Wij gaan te werk volgens een stappenplan waarmee je via een geleidelijke opbouw je lichaam in vorm brengt.

Je moet er van uitgaan dat we voor iedere stap minimaal 4 en maximaal zes weken uittrekken. Het lichaam heeft de tijd nodig om te wennen aan de specifieke belasting van fitness-training, als het lichaam hieraan gewend is doorbreken wij deze gewenning met een nieuw progamma om je grenzen te verleggen en je fitheidsniveau nog verder te vergroten.

In ieder progamma word je geleerd hoe je een training moet opbouwen. De nadruk ligt op het aanleren van de juiste technieken, houding, arbeids- rustverhouding en ademhaling. De kwaliteit van je training wordt vooral bepaald door je uitvoering van de verschillende oefeningen. Het gaat er dus niet om hoeveel gewicht je gebruikt maar vooral hoe. Gecontroleerde bewegingen met een volledige bewegingsuitslag, strikt uitgevoerd, het op het juiste moment aanspannen van de spieren met een goede ademhaling daar gaat
het om.

Is Fitness voor iedereen?

In principe wel, van jong tot oud kan gebruik maken van onze faciliteiten, er is geen maxium leeftijd. Wel willen wij graag weten of er gezondheidsproblemen zijn zodat wij met onze progamma’s daar rekening mee kunnen houden. Als je nog onder behandeling bent of onder controle staat van medici, of zware medicijnen gebruikt overleg dan altijd even met de arts.