Maandag t/m Donderdag: 08.30 - 21.30 uur

Sportcentrum Dijkman

Drenthe 200 Extreme Marathon 2018

Podium Drenthe 200 2018

Marjolein Dijkman uit Appingedam is vrijdag tweede geworden in de Drenthe 200 extreme marathon op de MTB-fiets, in de wedstrijd damesklasse.

Ze deed samen met Marco van Dijken en Martijn Dijkman mee in de hoogste klasse van deze zware koers. Aan de wedstrijd over 200 kilometer deden 1100 wielrenners mee. Het parcours ging door door en over onverhard terrein, blubber en modder. De deelnemers uit Appingedam en Delfzijl hadden in de voorafgaande weken veel trainingskilometers gemaakt. Roland Dijkman en Tamme Dijkman startten bij de cyclo sportieven in wave 2 en wave 3.

Om exact 06.00 uur werd in Roden het startsein voor de wedstrijdrijders gelost. 10 Minuten later volgenden wave 2 en 10 minuten daarna wave 3. Tijdens de race met valpartijen op het af en toe glibberige en modderige parcours, reed Marjolein Dijkman, ondersteunt door Marco van Dijken, een prima race. Het bleek al snel dat Marjolein zich in de voorste gelederen bevond. Ze heeft zelfs nog een tijd in aan kop gereden in de damesklasse. Door kleine inzinking zakte ze terug naar de tweede positie.

Na de verzorgingspost in Appelscha waren er nog zo’n 55 km. te gaan. Hierin hervond Marjolein zich weer prima en wist de tweede plaats vast te houden. Ze eindigde in een supertijd van 8:46;17, direct gevolgd door Marco. Martijn Dijkman had gedurende de race last van lekke banden hetgeen hem een behoorlijke achterstand opleverde. Bij de verzorgingspost in Appelscha is er een nieuwe band gemonteerd en zodoende wist hij in de laatste 55 km. nog weer wat goed te mak. en. Zijn eindtijd was 8:54:55 Roland behaalde bij de cyclo sportieve rijders een keurige 12e positie met een tijd van 8:47:38. Senior-deelnemer Tamme Dijkman, voor wie het uitrijden het doel was, kwam binnen in een nette tijd van 10:40: 49.

Deze marathon is gekoppeld aan de zomer editie, de Bartje 200, waarin Marjolein in de Damesklasse de eerste plaats in de totaalklassenring wist te behalen,  voor Martijn was een 19e plaats weggelegd.  In hetzelfde klassement is Roland als 39e geëindigd, Willem Dijk als 101 e en Tamme Dijkman als 128e .