Sikkel 10, 9932 BD Delfzijl 0596 - 68 28 70
Maandag t/m Donderdag: 08.30 - 21.30 uur
Image Alt

Aerobic

Aerobic

01

Wat is Aerobics

Aerobics bestaat al heel lang en wint steeds meer aan populariteit. Dit is met name te danken aan de lage instap en de diversiteit aan vormen van Aerobics die allemaal maar één doel hebben: Het in groepsverband handhaven en mogelijk verbeteren van de algehele lichamelijke conditie.

Of dit iets voor jou is?

Lees verder en stel die vraag daarna nog eens! Aerobics is een combinatie van oefeningen met je lichaam om je hart en longen te trainen met als doel een verbeterde algehele gezondheid. Voorheen bestonden de oefeningen alleen maar uit danspasjes, maar tegenwoordig is het veel gevarieerder en bestaat uit huppelen, marcheren, lopen, dansen en springen, wel of niet gecombineerd met intensieve armbewegingen.Het bijzondere van de moderne aerobics is de hedendaagse, bij voorkeur swingende, muziek die de oefeningen moet ondersteunen. Deze muziek moet continue zijn, dus zonder onderbrekingen tussen nummers. Op deze manier ontstaat er tijdens de training tempo en vooral continuïteit.

i

Bounce geven we op:

Dinsdag               19.00 – 20.00 uur
Woensdag            20.00 – 21.00 uur
Donderdag           20.00 – 21.00 uur
Vrijdag                  09.00 – 10.00 uur

Onderdelen van de training

Je kunt aerobics volgen bij een keur van sportscholen, wel of niet gespecialiseerd in Aerobics. Maak eerst een afspraak voor een proefles, zodat je kunt beoordelen dat de training wel zinvol is en een goede opbouw kent.

Een goede Aerobics les zou ongeveer uit de volgende onderdelen moeten bestaan:Warming-upVoor iedere sport is een juiste warming-up van groot belang om de spieren voor te bereiden op het werk wat er aan staat te komen. Zonder deze warming-up ga je de spieren forceren, wat onherroepelijk blessures zal opleveren.

Aerobic gedeelte

Aerobic gedeelte In het werkelijke aerobic deel werk je naar een hoogtepunt toe.

Je begint rustig aan maar naarmate de tijd vordert wordt de muziek wat sneller en de bewegingen intensiever om uiteindelijk je hartslag tussen de 140 en de 150 BPM (Beats Per Minute) ligt. Hiervoor volg je de bewegingen van de instructeur, wel of niet gecombineerd met materialen zoals kleine gewichten.

Cooling-down
Om je hartslag weer op normaal niveau te krijgen, en je aan te geven dat je spieren zich weer kunnen ontspannen, is ook een cooling-down een belangrijk onderdeel van de training.

Gebruik het juiste schoeisel

Voor iedere sport is het gebruik van de juiste schoenen van heel groot belang. Dit geld natuurlijk ook voor Aerobics:Kies voor schoenen met geribbelde zolen, voor een optimale grip op de vloer. Kies altijd voor schoenen met een witte zool. Een zwarte zool laat strepen achter op de sportvloer waarvoor de beheerder je niet dankbaar zal zijn.Denk er aan dat je voeten tijdens de training uitzetten. Koop je schoenen zeker niet te klein!

Let op blessures

Hoewel de algemene eerste indruk is dat het beoefenen van aerobics niet erg blessuregevoelig is, komen er toch regelmatig ongelukjes voor. Met name door de soms extreme bewegingen van de voeten en onderbenen, komen vooral enkeldistorsies, spier- en peesscheurtjes, achillespees- of beenvliesontstekingen, spierkramp in de kuitspieren en algemene klachten omtrent de knie.

Laat je hier vooral niet door afschrikken, want als je je oefeningen op de juiste manier doet, inclusief warming-up en cooling-down, is de kans op blessures heel erg klein.