Sikkel 10, 9932 BD Delfzijl 0596 - 68 28 70
Maandag t/m Donderdag: 08.30 - 21.30 uur

Sportcentrum Dijkman

Protocol Jeugdsport

Protocol jeugdsporten tijdens de coronacrisis

Beste lezer,

Voor u ligt ons protocol betreffende het organiseren van jeugdsport tijdens de Corona-crisis. Normaliter bieden wij kinderlessen aan in de vorm van dans, boksen, bootcamp (circuit) en jeugdfitness.

Nu de maatregelen voor jeugdsport versoepeld zijn, denken wij dat we een deel van onze activiteiten (aangepast aan de regels van het RIVM) kunnen hervatten.

Korte omschrijving van de activiteiten

Jeugdsport t/m 12 jaar

In deze categorie gaat het om de sporten Dans, Boksfit en Bootcamp.
Dit zijn lessen die worden gegeven onder leiding van een gediplomeerde instructeur.

We hebben een grote parkeerplaats (afbeelding 1 t/m3) die we afbakenen en inrichten met een puzzelmat. Op deze mat kunnen kinderen op een zachte ondergrond hun beweegactiviteiten doen. Deze mat wordt afgebakend met rood/wit lint met een duidelijke in- en uitgang. De beschikbare beweegruime is op de mat is ca. 70 m2. Het maximaal aantal deelnemers is 15, die zich van te voren dienen in te schrijven voor de activiteit. De parkeerplaats wordt afgesloten van verkeer en is alleen maar te betreden door instructeurs en deelnemers

Kinderen worden afgezet door ouders/verzorgers en door de instructeur naar de sportplaats geleid. We hebben een duidelijke looprichting (éénrichtingsverkeer) zodat de paden zo min mogelijk kruisen. Naast de instructeur is er een coördinator aanwezig die ervoor zorg draagt dat alle maatregelen gevolgd worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeugdsport 13 t/m 18 jaar

In deze categorie gaat het om fitness activiteiten. Hiervoor hebben wij een buitenrek en materiaal beschikbaar (zie afbeelding 3 t/m 6). Belangrijk is dat het gaat om jeugd dat al lid bij ons is, en dus bekend is met de activiteit fitness. Wij maken een buitenopstelling met diverse oefeningen. Deelnemers kunnen deze oefeningen volgen in een circuit opstelling. Dat wil zeggen dat iedereen dezelfde kant op draait en er dus 1 looprichting is. Dit gaat altijd onder leiding van een instructeur.

De beschikbare ruimte die we hiervoor hebben is ca. 350 m2. Het maximaal aantal deelnemers is 20, die zich van te voren dienen in te schijven via ons online aanmeld systeem. De oefeningen & looprichting worden door Sportcentrum Dijkman uitgezet zodat er ten aller tijde, minimaal, anderhalve meter afstand is tussen deelnemers (bij voorkeur meer). We zullen zoveel mogelijk ruimte gebruiken om de afstanden zo groot mogelijk te maken.

Ook hier is er ten aller tijde een begeleider aanwezig voor de fitness activiteit. En een coördinator die het “komen en gaan’’ aanstuurt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maatregelen te handhaven door de Coördinator & instructeurs:

 1. Houdt ten allen tijden minimaal 1.5 meter afstand, geen fysiek contact tijdens de training (<12 jaar uitgezonderd) (De instructeur zorgt altijd voor voldoende afstand tot de kinderen en ziet toe op onderlinge afstand).
 2. Er is ten aller tijde een coördinator aanwezig, die de regels/veiligheid/hygiëne handhaaft.
 3. a) Toezicht houden op het halen en brengen
 4. b)       Alleen deelnemers en trainers toegang verschaffen tot de
 5. c)       Indien nodig uitleg geven over de looproute (in-uit)
 6. d)       Controle op de materialen en ontsmettingsmaterialen.

De coördinator draagt een hesje om zo zichtbaar te zijn.

 1. Ouders/verzorgers NIET toegestaan op het terrein (afzetten en ophalen bij het hek). Daarna direct weer vertrekken.
 2. Geen toeschouwers toegestaan, ook geen broertjes of zusjes e.d.
 3. Deelnemers mogen pas het terrein op, op het moment dat hun training begint. Dit is verdeeld in blokken, waar men zich van te voren voor inschrijft via ons online aanmeld systeem. Tussen de blokken zitten 15 minuten wisseltijd.
 4. Deelnemers hebben na de training 5-10 minuten om het terrein te verlaten via de aangegeven route. Een coördinator bewaakt het komen en gaan van de deelnemers.
 5. Kantine, kleedkamers en ook de toiletten blijven dicht. Deelnemers komen en gaan dus in hun sportkleding.
 6. Eigen bidon meenemen, GEEN drinken delen, geen tassen toegestaan.
 7. Deelnemers worden geacht hun handen te desinfecteren bij het betreden van de sportaccommodatie. Sportcentrum Dijkman faciliteert hierin middels desinfectiemiddel voorgeschreven door het WHO.
 • Na iedere les worden de gebruikte materialen gedesinfecteerd middels desinfectiemiddel.
 1. Bij ziek, grieperig of verkouden en/of koorts, blijf thuis!
 2. Vervoer van en naar het sportcentrum is voor eigen verantwoordelijkheid, houdt hierbij de regels van het RIVM in acht.
 3. Bij slecht weer gaan de trainingen niet door, en zullen we dit communiceren via mail en website/facebook.