Sikkel 10, 9932 BD Delfzijl 0596 - 68 28 70
Maandag t/m Donderdag: 08.30 - 21.30 uur

Sportcentrum Dijkman

Corona update 20-12-2021

Beste sporters,

Tot ons grote verdriet heeft de regering afgelopen zaterdag wederom besloten een harde lockdown door te voeren. Dit betekent dat we onze deuren moeten sluiten tot, in ieder geval, 14 januari.

Dit brengt ons allen weer in een lastige situatie waar we weer een weg in moeten zien te vinden, en waar logischerwijs een hoop vragen van ontstaan. Onderstaand een aantal onderwerpen om wat helderheid te scheppen over hoe we komende tijd er uit komt te zien:

1.       Contributie

De lockdown is per afgelopen zondag van kracht en duurt (voorlopig) tot 14 januari. Dat maakt de situatie lastig aangezien de sluitingsperiode verdeeld is over 2 verschillende maanden. Financieel is dit een behoorlijke uitdaging. Hierop hebben wij besloten de contributie van eind december door te laten gaan, maar daarna zullen we niet incasseren zolang we gesloten zijn. Mocht de lockdown dus verlengt worden, dan worden alle contributies bevroren tot weder opening.

We hopen dat jullie als trouwe leden hier begrip voor hebben en ons hierin blijven steunen.

2.       Alternatieven

Hoewel we binnen niet aan de slag kunnen, zijn er toch een aantal mogelijkheden om nog in beweging te blijven.

Outdoor HIT-XL

HIT-XL is een les die we normaliter binnen geven, maar die ook prima naar buiten te verplaatsen is. Hier zitten alle elementen die we normaliter binnen ook bieden. Kracht, conditie, coördinatie, corestability en noem maar op. Met de beperkte mogelijkheden die we hebben lijkt ons dit de meest geschikte les omdat het voor alle doelstellingen geschikt is.

Deze lessen vinden plaats op maandag en woensdag van 15:30-16:30. Bij voldoende animo kunnen we dit uitbreiden! (schrijf je wel even in via ons online aanmeld programma)

Online lessen via ons YouTube kanaal

We hebben in het verleden al veel lessen online gezet, en daar zullen we ook weer nieuwe dingen aan toevoegen. Als je lekker vanuit je woonkamer actief wilt zijn, doe dan een van de vele lessen mee die op ons kanaal staan. BBB, Yoga, Zumba, HIT circuits en zelfs instructievideo’s i.s.m. onze fysiotherapeuten voor bijvoorbeeld rugklachten. Kijk eens op ons kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCA8BpxgXrtewqCrKY7IziKg/videos

Lenen van materiaal

Voor de komende tijd gaan we onze Spinningbike’s en BBB sets ter beschikking stellen om te lenen. Zo kan je thuis de work-out doen die je wilt met het materiaal wat je normaal bij ons ook gebruikt. Dit doen we kosteloos met uitzondering van een borg voor de materialen. Omdat het kostbare spullen zijn vragen we een kleine borg die je uiteraard terug krijgt als het materiaal weer wordt ingeleverd. De borg voor een spinningfiets bedraagt €100,- en voor een BBB set €25,-.

Als je hier gebruik van wilt maken stuur dan een mailtje naar info@sportcentrumdijkman.nl.

Tent

Tijdens de vorige lockdown hebben we een grote tent opgezet om in te trainen. En hoewel dat een prima alternatief was voor de fanatiekelingen, heeft ons materiaal en de tent zelf,hier stevig onder geleden (vooral dankzij de weersomstandigheden). Nu zitten we zelfs in een fase waarin het nog kouder/natter is en hebben we de beperking van 17:00 uur, wat voorheen niet zo was.

Dit heeft ons doen besluiten de tent vooralsnog binnen te laten. Mocht de lockdown langer gaan duren dan verwacht, dan zullen we de tent alsnog opzetten.

We hopen dat we hiermee wat duidelijkheid kunnen geven in een onzekere tijd.

En natuurlijk hopen we in het bijzonder op een snel weerzien binnen bij ons in het fitnesscentrum.

Mochten er toch nog vragen zijn over het e.e.a., stel deze dan gerust.

Rest ons een ieder, ondanks deze domper, fijne feestdagen te wensen.

En blijf gezond!

Team Sportcentrum Dijkman